Stránky

nedeľa, 22. novembra 2015

Dunajské vlny

  • 350 g masla
  • 250 g práškového cukru 
  • 6 vajec
  • 400 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 lyžice kakaa
Krém:
  • pol litra ovocnej šťavy
  • 1 Zlatý klas
  • 250 g masla
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 broskyňový kompót
1. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.

 
2. Precedíme broskyňový kompót a zo šťavy a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Ak je šťavy málo doplníme do pol litra vodu.

 
 
3. Roztopené maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame žĺtka a múku s práškom do pečiva.





4. Na záver pridáme do cesta bielkový sneh a polovicu cesta vylejeme na plech.


5. Do druhej polovice pridáme kakao a kakaové cesto rozotrieme na vanilkové.

 
6. Odkvapkané broskyne nakrájame na menšie kúsky a porozkladáme na cesto. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.



7. Plnku pripravíme z vyšľahaného masla s cukrom a vychladnutého ovocného krému, ktorý sme uvarili z ovocnej šťavy a Zlatého klasu.



8. Vychladnutý koláč potrieme plnkou a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára