piatok, 4. decembra 2015

Orechové/makové rožky

  • 250 g Cery
  • 300 g hladkej múky
  • 11 polievkových lyžíc studenej vody
  • štipka soli

 Plnka:
  • orechy, mak
  • mlieko
  • práškový cukor
1. Ceru si nakrájame na drobné kúsky alebo ju nastrúhame. Pridáme múku, soľ a vodu a vypracujeme hladké cesto.

2. Cesto vyvaľkáme na tenký plát a po dĺžke cesta nanesieme plnku.



3. Cesto s plnkou zavinieme a odkrojíme naplnený valček.


4. Valček nakrájame na rovnaké časti a tvarujeme ako rožky.


5. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov do ružova.


6. Plnky orechovú alebo makovú pripravujem viac-menej od oka. Mletý mak/orechy zmiešam s práškovým cukrom podľa chuti, zaparím mliekom tak, aby plnka nebola príliš riedka, nechám vychladnúť a plním.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára