Stránky

streda 11. novembra 2015

Kokosová torta

  • 6 vajec
  • 1 hrnček cukru
  • 2 vanilkové cukre
  • 1/2 hrnčeka zemiakového škrobu
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 polievková lyžica octu
Plnka:
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 500 g mascarpone
  • 100 g kokosu 
  • 200 g bielej čokolády
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
Posýpka:
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 100 g kokosu  
  • 2 polievkové lyžice cukru

1. Žĺtky oddelíme od bielok. Bielky vyšľaháme do tuhého snehu a pridáme cukor a vanilkový cukor.

 
2. Postupne zašľaháme žĺtky a ocot.

 
3. Pridáme zemiakový škrob a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva.



4. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.



5. Upečený korpus vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a rozkrojíme na dve polovice. Korpus necháme vychladnúť.



6. Plnku si pripravíme tak, že šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme mascarpone.


7. Pridáme cukor, kokos a vychladenú roztopenú bielu čokoládu.



8. Takto pripravenou plnkou naplníme tortu tak, aby nám časť plnky ostala aj na zdobenie.



9. Povrch naplnenej torty posypeme kokosovým posypom - maslo roztopíme na panvici, pridáme cukor a kokos a za stáleho miešania opražíme do hneda.





2 komentáre:

  1. Mmmm.... dala by som si :) Môžem vedieť, akú funkciu má ocot a škrob v ceste?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobry den Margaretka, ocot a skrob do cesta preto, aby bolo cesto jemnejsie, ak sa obavate, ze ocot bude v ceste citit budte bez obav, cesto je skutocne vynikajuce a krehke, ziadne octove pachute :) torta je vyborna, odporucam :)

    OdpovedaťOdstrániť