pondelok, 1. júna 2015

Jahodová torta bez múky-famózna :)

  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g čokolády
  • jahody
  • 1 balíček červeného želé
  • 2 balíčky stužovača na šľahačku
  • 2 kelímky šľahačkovej smotany
  • vanilkový cukor
1. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom.

 
2. Pridáme pomleté mandle, čokoládu nasekanú na kúsky a bielkový sneh.

 
 

3. Korpus pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov.


4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky.

 
5. Navrstvíme ich na vychladený korpus a zalejeme želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu.


 
6. Tortu necháme chvíľu v chladničke, aby želé poriadne stuhlo a na koniec na tortu natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi a vanilkovým cukrom.

 
7. Zdobiť môžeme jahodami či čokoládovými hoblinkami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára