Snehové cesto:
- 8 vaječných bielkov
- 210 g kryštálového cukru
Žĺtkové cesto:
- 8 vaječných žĺtkov
- 2 celé vajcia
- 80 g kryštálového cukru
- vanilka
- 50 g polohrubej múky
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
Šľahačka:
- 500 ml parížskej šľahačky
- 2x stužovač šľahačky
- jahody
- jahodový džem
1. Vyšľaháme si dve celé vajíčka a žĺtka s cukrom a vanilkou.
2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
3. Bielky si vyšľaháme s cukrom do tuhého bielkového cesta.
4. Hlboký plech si vystelieme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou kladieme kôpky tesne vedľa seba tak, aby sme vytvárali pruhy.
5. Do medzier medzi bielkové cesto nalievame žĺtkové cesto.
6. Rúru si predhrejeme a koláč upečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
7. Po upečení koláč preklopíme na papier na pečenie a opatrne stiahneme ešte pokiaľ je cesto teplé papier, na ktorom sa koláč piekol.
8. Cesto rozkrojíme na polovicu a jednu polovicu potrieme džemom.
9. Na džem poukladáme jahody a nanesieme do tuha vyšľahanú šľahačku.
10. Na šľahačku uložíme druhý plát cesta a pocukrujeme práškovým cukrom.
11. Koláč uložíme do chladničky a po stuhnutí podávame.
Nádhera, co nejdříve upeču. Jindra
OdpovedaťOdstrániť