Stránky

utorok 17. júna 2014

Jahodový kardinál s parížskou šľahačkou

Snehové cesto:
  • 8 vaječných bielkov
  • 210 g kryštálového cukru
Žĺtkové cesto:
  • 8 vaječných žĺtkov
  • 2 celé vajcia
  • 80 g kryštálového cukru
  • vanilka
  • 50 g polohrubej múky
  • 1 polievková lyžica prášku do pečiva
Šľahačka:
  • 500 ml parížskej šľahačky
  • 2x stužovač šľahačky
  • jahody
  • jahodový džem
1. Vyšľaháme si dve celé vajíčka a žĺtka s cukrom a vanilkou.

 
2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva.


3. Bielky si vyšľaháme s cukrom do tuhého bielkového cesta.

 
4. Hlboký plech si vystelieme papierom na pečenie a polievkovou lyžicou kladieme kôpky tesne vedľa seba tak, aby sme vytvárali pruhy.

 
5. Do medzier medzi bielkové cesto nalievame žĺtkové cesto.

 
6. Rúru si predhrejeme a koláč upečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.


7. Po upečení koláč preklopíme na papier na pečenie a opatrne stiahneme ešte pokiaľ je cesto teplé papier, na ktorom sa koláč piekol.

 
8. Cesto rozkrojíme na polovicu a jednu polovicu potrieme džemom.

 
9. Na džem poukladáme jahody a nanesieme do tuha vyšľahanú šľahačku.

 
10. Na šľahačku uložíme druhý plát cesta a pocukrujeme práškovým cukrom.

 
11. Koláč uložíme do chladničky a po stuhnutí podávame.









1 komentár: