Stránky

piatok, 23. mája 2014

Jahodový koláč s bielou čokoládou

Cesto:
  • 1 žĺtko
  • 2 polievkové lyžice vody
  • 125 g masla 
  • 200 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
  • štipka soli
Poleva:
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 250 g bielej čokolády
  • 3 žĺtky
  • jahody
  • polovica sáčku tortového želé

1. Ingrediencie pripravené na cesto zamiesime a necháme 30 minút v chladničke.

2. Formu na koláč poriadne vymastíme maslom a roztlačíme do nej cesto.



3. Šľahačkovú smotanu nahrejeme a roztopíme v nej bielu čokoládu nalámanú na kúsky.



4. Smotanovo čokoládový základ necháme vychladnúť a pridáme tri žĺtky. Celú zmes rozhabarkujeme a nalejeme na pripravené cesto.




5. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.

6. Upečený koláč necháme vychladnúť a poukladáme na neho na plátky nakrájané jahody.

7. Tortové želé si pripravíme podľa návodu na sáčku a mierne vychladené nalejeme na jahody.

8. Takto pripravený koláč necháme chvíľu v chladničke.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára