Stránky

nedeľa, 27. apríla 2014

Mrkvová torta s ananásom

  • 300 g mrkvy
  • 270 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 5 vajec
  • 100 ml oleja
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 2 polievkové lyžice vanilky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • pol čajovej lyžičky škorice
  • 4 polievkové lyžice kokosu
  • 100 g mletých orechov
  • citrónová kôra 
  • ananás
  • Nutella
  • mandľové lupienky
1. Žĺtky si vymiešame s cukrom, vanilkou a pridáme olej zmiešaný s rumom.


 
 

2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, škoricou, citrónovou kôrou.


 
 
3. Vznikne nám hustejšie cesto, ale nezľaknite sa po pridaní strúhanej mrkvy cesto zredne.



 
4. Do cesta, v ktorom máme mrkvu postupne pridáme orechy zmiešané s kokosom


 
 
5. Na záver pridáme ananás a bielkový sneh.


 
 
6. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali strúhankou.


 
7. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút, odporúčam ale vopred vyskúšať špilkou či je koláč dopečený.

8. Upečený koláč vyklopíme z formy a potrieme Nutellou a posypeme mandľovými lupienkami.

Zdroj - Dobré jedlo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára