- 5 žĺtok
- 3 hrnčeky hladkej múky (1hrnček = 250ml)
- 250 g masla
- 1 kávová lyžička prášku do pečiva
- 2-3 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 čajová lyžička cukru
- 1 polievková lyžica kakaa
- 2 polievkové lyžice strúhanky
- ríbezle
- 5 bielok
- 1 hrnček kryštálového cukru
2. Jedna časť cesta ostane vanilková a do druhej pridáme kakao a znova prehnetieme.
3. Do vymasteného plechu strúhame na strúhadle (ako na jablká) svetlé cesto. Vložíme ho do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.
4. Plech po desiatich minútach vyberieme z pece a posypeme ho strúhankou a ríbezľami, ktoré pocukrujeme.
6.Vrch koláča tvorí znova strúhané cesto, ale tentokrát kakaové.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára