Stránky

streda, 2. apríla 2014

Strúhaný koláč s ríbezľami

Cesto:
  • 5 žĺtok
  • 3 hrnčeky hladkej múky (1hrnček = 250ml)
  • 250 g masla
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • 2-3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • ríbezle
Bielkový sneh:
  • 5 bielok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
1. Ako prvé si pripravíme hnietené cesto. Maslo si nakrájame na malé kúsky, pridáme žĺtky, múku, kyslú smotanu, cukor a prášok do pečiva: Zahnetieme svetlé cesto a rozdelíme ho na dve časti.



 2. Jedna časť cesta ostane vanilková a do druhej pridáme kakao a znova prehnetieme.

3. Do vymasteného plechu strúhame na strúhadle (ako na jablká) svetlé cesto. Vložíme ho do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.

4. Plech po desiatich minútach vyberieme z pece a posypeme ho strúhankou a ríbezľami, ktoré pocukrujeme.


 
5. Na ríbezle rozotrieme bielkový sneh, ktorý sme vyšľahali spolu s hrnčekom kryštálového cukru.


6.Vrch koláča tvorí znova strúhané cesto, ale tentokrát kakaové.

 
7. Koláč dopečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút.



1 komentár:

  1. Dobrý deň,


    Všimli sme si, že máte veľa chutných receptov na Vášom blogu a chceli by sme Vám predstaviť našu novú webovú stránku http://www.hladatrecepty.sk/ kde si naši užívatelia môžu vyberať z vyše 85 000 pozbieraných receptov. Na stránke sme vytvorili tiež rebríček Top blogov, kde nájdete všetky pridané blogy a môžete pridať aj ten Váš. My skopírujeme všetky recepty a používatelia ich potom môžu nájsť pomocou nášho vyhľadávača. Ak však kliknú na recept, tak ich presmeruje na Vašu stránku a tým pádom stúpne automaticky návštevnosť Vášej stránky. Nemusíte sa obávať, všetko Vám ponúkame úplne zadarmo.
    Hladatrecepty.sk má svoje sesterské webové stránky na celom svete. Budeme veľmi radi keď sa stanete súčasťou tejto veľkej rodiny.
    V prípade že máte nejaké otázky obráťte sa na nás.

    S pozdravom,
    Tunde
    info@hladatrecepty.sk

    OdpovedaťOdstrániť