Stránky

streda 2. apríla 2014

Strúhaný koláč s ríbezľami

Cesto:
  • 5 žĺtok
  • 3 hrnčeky hladkej múky (1hrnček = 250ml)
  • 250 g masla
  • 1 kávová lyžička prášku do pečiva
  • 2-3 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 2 polievkové lyžice strúhanky
  • ríbezle
Bielkový sneh:
  • 5 bielok
  • 1 hrnček kryštálového cukru
1. Ako prvé si pripravíme hnietené cesto. Maslo si nakrájame na malé kúsky, pridáme žĺtky, múku, kyslú smotanu, cukor a prášok do pečiva: Zahnetieme svetlé cesto a rozdelíme ho na dve časti.



 2. Jedna časť cesta ostane vanilková a do druhej pridáme kakao a znova prehnetieme.

3. Do vymasteného plechu strúhame na strúhadle (ako na jablká) svetlé cesto. Vložíme ho do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180 stupňov.

4. Plech po desiatich minútach vyberieme z pece a posypeme ho strúhankou a ríbezľami, ktoré pocukrujeme.


 
5. Na ríbezle rozotrieme bielkový sneh, ktorý sme vyšľahali spolu s hrnčekom kryštálového cukru.


6.Vrch koláča tvorí znova strúhané cesto, ale tentokrát kakaové.

 
7. Koláč dopečieme pri teplote 180 stupňov približne 45 minút.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára