- 8 vajec
- 8 polievkových lyžíc práškového cukru
- 10 polievkových lyžíc polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 liter mlieka
- 160 g Zlatého klasu
- 340 g masla
- 100 g kryštálového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 2 polievkové lyžice kakaa
- rum
- 70 g orechov
- 50 g práškového cukru
- vanilkový cukor
- mlieko
- rum
- ovocie - jahody, kivi, mandarínky
- 500 ml šľahačky
Z upečených plátov stiahneme papier a necháme ich vychladnúť.
Pudingový krém uvaríme z mlieka, pudingu, cukru a vanilkového cukru. Necháme ho vychladnúť a primiešame rum - približne dve polievkové lyžice. Maslo vyšľaháme a pridávame pomaly vychladený pudingový krém.
Do polovice krému pridáme kakao, druhá polovica ostane vanilková.
Orechovú plnku uvaríme z orechov, práškového cukru, vanilky a mlieka, ktoré pridávame podľa potreby opatrne tak, aby orechy neboli riedke. Na záver primiešame rum.
Cesto aj plnky máme pripravené môžeme plniť piškótové pláty.
Na prvý plát nanesieme vanilkovú plnku a poukladáme na neho kúsky ovocia - ja dávam vždy kompótové ovocie, ako jahody alebo mandarínky v kombinácii s kivi. Na túto vrstvu položíme druhý plát cesta, natrieme ho orechovou plnkou a nanesieme kakaový krém. Znova poukladáme ovocie a povrch koláča potrieme vyšľahanou šľahačkou - ja používam rastlinnú lebo lepšie drží tvar, ale je možné použiť aj klasickú šľahačku so stužovačom. Vrch koláča môžeme dozdobiť nastrúhanou čokoládou alebo posypať grankom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára