- 400 g hladkej múky
- 80 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 polievková lyžica rumu
- 2 vajíčka
- 2 polievkové lyžice medu
- 1l mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 250 g masla
- 180 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 50 ml rumu
- 300 ml šľahačky
Z mlieka, vanilky a hladkej múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľahávame vychladenú varenú kašu. Na záver pridáme rum a krém rovnomerne rozotrieme na upečený medový plát. Na krém nanesieme vyšľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom cesta. Najlepšie je nechať koláč cez noc v chladničke, aby medové cesto zmäklo. Pred podávaním koláč pocukrujeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára