sobota 25. januára 2014

Medový krémeš

Cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 80 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 2 vajíčka
  • 2 polievkové lyžice medu
Krém:
  • 1l mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 g masla
  • 180 g hladkej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 50 ml rumu
  • 300 ml šľahačky
Z pripravených ingrediencií si vymiesime hladké medové cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a obe vyváľame na veľkosť plechu. Vyváľané cesto upečieme na opačnej strane plechu.
Z mlieka, vanilky a hladkej múky uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Maslo si vyšľaháme s cukrom a pomaly zašľahávame vychladenú varenú kašu. Na záver pridáme rum a krém rovnomerne rozotrieme na upečený medový plát. Na krém nanesieme vyšľahanú šľahačku a zakryjeme druhým plátom cesta. Najlepšie je nechať koláč cez noc v chladničke, aby medové cesto zmäklo. Pred podávaním koláč pocukrujeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára