Stránky

nedeľa, 12. januára 2014

Karamelovo orieškové košíčky

Cesto:
  • 200 g hladkej múky
  • 60 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 150 g Palmarín
Plnka:
  • 400 ml mlieka
  • 1 karamelový puding
  • 60 g práškového cukru
Karamelové oriešky:
  • 100 g lieskovcov
  • 80 g kryštálového cukru
  • 50 g masla
  • 1 polievková lyžica medu
Z pripravených surovín si vypracujeme cesto a necháme ho postáť v mikroténovom sáčku v chladničke. Vychladené cesto rozváľame a vykrajujeme hrubšie krúžky priemerom väčšie ako formička na košíček. Doporučujem až také veľké, aby trošku prečnievali z formičky, cesto sa totiž pri pečení trošku stiahne. Formičky nemusíte vymasťovať, košíček sa po upečení krásne vyklopí. Košíčky pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút.
Vychladené košíčky naplníme ešte teplým karamelovým pudingom, ktorý si pripravíme z mlieka a pudingového prášku. Aby sa na pudingu nevytvorila kôra hneď ich zalejeme skaramelizovanými orieškami, ktoré pripravíme tak, že si kryštálový cukor upálime na karamel, pridáme lyžicu medu a maslo. Nasypeme nasekané alebo celé lieskovce premiešame a lyžičkou nalievame na košíčky.
Koláčiky môžeme dozdobiť čokoládou alebo šľahačkou a výborné košíčky pripomínajúce chuť Toffifee máme hotové. Ak nepoužijete všetky oriešky v karameli môžete celú karamelovo orieškovú masu po vychladnutí dať do mixéra a urobiť si super krokant na zmrzlinu alebo puding, prípadne ako posýpku na iný múčnik.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára