- 300 ml mlieka
- 1/2 kg polohrubej múky
- 2 sáčky sušených kvasníc
- 4 polievkové lyžice kryštálového cukru
- 150 g masla
- 3 žĺtka
- čerstvé mäkké marhule
- 180 g hrubej múky
- 160 g kryštálového cukru
- 130 g masla
- 30 g pomletých mandlí alebo mandľových lupienkov
Vymiesené cesto necháme kysnúť približne hodinu a potom rozdelíme na dve časti. Každý kus cesta rozváľame na tenší plát a dáme na hlboký plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto necháme kysnúť približne 10 minút.
Marhule umyjeme a vyberieme kôstku. Poukladáme tesne vedľa seba na nakysnuté cesto a necháme ešte 10 minút kysnúť.
Medzitým si pripravíme posýpku. Ľahko medzi prstami premiešavame všetky ingrediencie na posýpku tak, aby sme dostali jemnú mrveničku.
Posýpku rozsypeme na dva koláče a dáme do rúry piecť na 180 stupňov približne 15-20 minút. Ak sú okraje koláča nahnedlé koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára