Stránky

nedeľa 23. júna 2013

Gaštanové slimáčiky

Cesto:
  • 160 g masla
  • 1 žĺtko
  • 250 g hladkej múky
  • 80 g práškového cukru
Plnka:
  • 250 g gaštanového pyré
  • 1 polievková lyžica rumu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • jahodový džem
Z pripravených ingrediencií zamiesime cesto a necháme približne pol hodiny v chladničke.
Plnku vymiešame z gaštanového pyré, rumu, vanilky a cukru.
Vychladnuté cesto rozváľame na plát približne 3mm hrubý a potrieme ho džemom a gaštanovou plnkou. Cesto zrolujeme do roládky a krájame asi 0,5 cm hrubé kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný mastným papierom. Aby sa slimáky lepšie krájali môžeme dať roládu pred krájaním na chvíľu do mrazničky.
Slimáčiky upečieme pri teplote 200 stupňov 12 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára