Cesto:
- 4 vajíčka
- 220 g práškového cukru
- 1 vanilka
- 250 ml oleja
- 250 ml mlieka
- 100 ml citrónovej šťavy
- citrónová kôra
- prášok do pečiva
- 400 g polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 300 g lesného ovocia
- 380 ml mlieka
- 1 a pol balíčka vanilkového pudingu
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 125 g masla
- 100 ml Amaretta
Bielkový sneh:
- 6 bielok
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme citrónovú šťavu a kôru. Ja som dala jednu čajovú lyžičku sušenej kôry. Striedavo pridávame múku s práškom na pečenie a olej zmiešaný s mliekom.
Na záver vyšľaháme bielkový sneh a zľahka zapracujeme do piškótového cesta. Na plech vystlaný papierom na pečenie vylejeme polovicu cesta a do druhej polovice zamiešame dve polievkové lyžice kakaa a porozlievame na vanilkové cesto. Na vrch koláča poukladáme lesné ovocie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 20 minút.
Mlieko zmiešame s cukrom a vanilkovým pudingom a uvaríme hustý puding. Necháme ho trochu vychladnúť a pomaly zamiešame kúsky masla a Amaretto (môžeme ho nahradiť aj iným alkoholom).
Krém natrieme na vychladený koláč a nanesieme bielkovú penu.
Bielkovú penu vyšľaháme nad parou spolu s cukrom približne 5minút a necháme ešte v rúre n
a krátko zapiecť pokiaľ povrch snehovej peny nechytí farbu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára