piatok, 1. marca 2013

Čokoládové košíčky

Cesto:
  • 400 g hladkej múky
  • 1 žĺtko
  • 100 g práškového cukru
  • 250 g masla

Plnka:
  • 240 g čokolády milka
  • 100 g mlieka
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 25 g masla
  • 1 vajce

Cesto na košíčky pripravíme zamiesením všetkých pripravených surovín a zabalíme ho do mikroténového vrecúška, aby nevyschlo. Necháme ho 30 minút v chladničke. Následne cesto rozváľame a vykrajujeme kolieska o veľkosti formičky. Kolieska dávame do nevymastenej formičky a upečieme pri 180 stupňoch  8 minút.
Plnku si pripravíme tak, že v hrnci zahrejeme mlieko, smotanu, maslo a roztopíme v tom čokoládu. Túto zmes necháme vychladnúť, ja som to nechala v chladničke do druhého dňa a hmota bola pekne krémová, ale nie je to podmienka. Zamiešame metličkou celé vajíčko a čokoládová plnka do košíčkov je pripravená.
Upečené košíčky necháme vo formičkách a nalejeme do nich po vrch čokoládu. Rúru necháme vyhriatu na 180 stupňov a košíčky pečieme ešte 5-8 minút.
Upečené koláčiky vyberieme z rúry a necháme ich úplne vychladnúť, aby čokoláda ešte stuhla a vyklopíme ich.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára