streda, 6. marca 2013

Bavorské buchty

Bavorské buchty to bolo za čias ,nemeckých, niečo famózne. Plnené boli skvelou slivkovou plnkou, ktorú si akosi zatiaľ netrúfam vyskúšať tak aspoň takto na ,marhuľový spôsob, a musím povedať, že sa po nich zaprášilo rovnako tak rýchlo ako po tých originálnych z Der Becku.
  • 3 1/2 pohára hladkej múky (1 pohár = 250 ml)
  • 1/4 pohára vanilkového cukru
  • 3/4 pohára mlieka
  • 1/2 pohára roztopeného masla
  • 4 polievkové lyžice acidofilného mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 sáčok sušených kvasníc
  • maslo
  • hnedý cukor
  • džem
Cesto zamiesime z mlieka, masla, vajec, múky, vanilky a droždia. Necháme na teplom mieste kysnúť hodinu a pol. Vykysnuté cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozrežeme ho na štvorce, ktoré naplníme džemom. Ja som použila marhuľový džem, ale plnka môže byť akákoľvek.
Z cesta robíme buchty, ktoré kladieme vedľa seba do formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom a bohato vysypali hnedým cukrom.
Každú buchtu potrieme zo všetkých strán maslom, aby sa po upečení dobre oddeľovali.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

Po upečení potrieme povrch buchiet maslom, počkáme kým vychladnú a prajem vám dobrú chuť.

2 komentáre:

  1. Kvasnice sáčok, myslí sa sáčok sušených kvasníc? Vanilka = vanilkový cukor?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1 sáčok kvasníc tak to sú sušené kvasnice a vanilka je vanilkový cukor, ak dávate domáci vanilkový cukor tak cca 2 polievkové lyžice, ak dávate porcovaný v sáčkoch tak 1 sáčok vanilkového cukru

    OdpovedaťOdstrániť