Stránky

pondelok 9. apríla 2012

Šuhajdy

  • 100 g Cery
  • 100 g varovej čokolády
  • 2 čajové lyžičky kakaa
Plnka:
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 200 g mletých orechov
  • 50 g kakaa
  • 300 g práškového cukru
  • rum
  • papierové košíčky 

Na uvedené množstvo plnky je potrebné urobiť čokoládu asi z troch dávok.  Nad parou roztopíme ceru a pridáme čokoládu a kakao. Všetko vymiešame do hladkej hmoty a malou lyžičkou nalejeme trošku čokolády na dno košíčka. Na stuhnutú čokoládu dáme kôpku orechovej plnky a zase nalejeme vrstvu čokolády. Šuhajdy zdobíme podľa vlastnej fantázie a necháme stuhnúť na chladnom mieste.

    Žiadne komentáre:

    Zverejnenie komentára