Stránky

utorok, 17. apríla 2012

Bakewell košíčky

 Linecké cesto:
  • 225 g hladkej múky
  • 30 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 110 g masla
  • 2 žĺtky
  • mandľový extrakt
  • 2 polievkové lyžice studenej vody
Mandľové cesto:
  • 125 g masla
  • 125 g práškového cukru
  • 3 vajcia
  • mandľový extrakt
  • 125 g mletých mandlí
  • 30 g hladkej múky
  • džem
Linecké cesto si pripravíme zamiesením všetkých pripravených surovín a cesto zabalené v potravinovej fólii odložíme do chladničky na pol hodiny. Medzi tým si pripravíme mandľové cesto. Vyšľaháme maslo a práškový cukor a postupne pridávame celé vajíčka. Cesto môže pôsobiť akoby zrazený krém, ale nerobte si starosti, pri pečení maslové hrčky zmiznú. Do vymiešaného cesta postupne pridáme extrakt, mleté mandle a nakoniec múku.
Vychladené linecké cesto rozváľame na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska tak, aby vyplnili celú formičku. Formičky nemusíme mastiť lebo obe cestá sú dostatočne mastné, takže sa nemusíte báť, že sa koláčiky po upečení nevyklopia.
Keď máme linecké kolieska vo formičkách, do košíčka lyžičkou uložíme kôpku hustého džemu a prikryjeme perinkou z mandľového cesta. Vrch tortičky môžete dozdobiť mandľovými lupienkami.
Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 25 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára