Stránky

nedeľa, 22. apríla 2012

Likérová bábovka

Bábovečka trošku líznutá alkoholom no to je mňamka, ktorej sa nedá odolať.
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g polohrubej múky
  • 250 ml vaječného likéru
  • 150 ml oleja
  • 5 vajec
  • vanilka
  • prášok na pečenie
Poleva:
  • 100 ml vaječného likéru
  • 180 g práškového cukru
Práškový cukor vymiešame s vajíčkami, pridávame múku s práškom do pečiva na striedačku s olejom a vaječným likérom. Celú masu nalejeme do bábovkovej formy, ktorá je vymastená a vysypaná múkou a pečieme asi 50 minút na teplote 180 stuňov.
Polevu si pripravíme zmiešaním likéru s práškovým cukrom. Vznikne stredne hustá kaša, ktorú natrieme na dopečenú bábovku.
Ak by ste sa niekto bál, že táto bábovka kvôli alkoholu nie je vhodná pre deti tak sa uvoľnite. Vyskúšala som ju na svojom štvorročnom synovi a prežil to :)
Zdroj: MB

1 komentár:

  1. Presne taku som robila, padla len tak sa pleslo! Je vyborna! Skusala som aj s kakaom, ale bez je uzasne jemna, takze netreba.

    OdpovedaťOdstrániť