- 200 ml vlažného mlieka (podľa potreby)
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 70 g mäkkého masla
- 1/4 kávovej lyžičky soli
- 2 kávové lyžičky škorice
- 400 g polohrubej múky,
- 2 kávové lyžičky sušeného droždia
- 100 g mäkkého masla
- 70 g kryštálového cukru
- 1 vanilka
- 1 polievková lyžica škorice
Po vykysnutí cesta ho vyváľame na tenkú placku a potrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z masla, cukru a škorice. Cesto zvinieme do rolády a nakrájame približne 5 cm kúsky a ukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom.
Na plechu ešte necháme švajčiarky nakysnúť asi 20 minút a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút.
Zdroj: MB
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára