Stránky

nedeľa 22. januára 2012

Švajčiarky

Cesto:
  • 200 ml vlažného mlieka (podľa potreby)
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 70 g mäkkého masla
  • 1/4 kávovej lyžičky soli
  • 2 kávové lyžičky škorice
  • 400 g polohrubej múky,
  •  2 kávové lyžičky sušeného droždia
Plnka:
  • 100 g mäkkého masla
  • 70 g kryštálového cukru
  • 1 vanilka
  • 1 polievková lyžica škorice
Cesto zamiesime z pripravených ingrediencií a necháme ho vykysnúť. V recepte je uvedených 200 ml mlieka, ale moje cesto potrebovalo viac, takže odporúčam mlieko pridávať tak, aby cesto nebolo príliš husté.
Po vykysnutí cesta ho vyváľame na tenkú placku a potrieme plnkou, ktorú sme vymiešali z masla, cukru a škorice. Cesto zvinieme do rolády a nakrájame približne 5 cm kúsky a ukladáme ich na plech vystlaný mastným papierom.
Na plechu ešte necháme švajčiarky nakysnúť asi 20 minút a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 15 minút.
Zdroj: MB

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára