- 4 vajcia
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 4 polievkové lyžice polohrubej múky
- štipku prášku do pečiva
- 4 vajcia
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 4 polievkové lyžice polohrubej múky
- štipku prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice orechov
- 4 vajcia
- 4 polievkové lyžice práškového cukru
- 4 polievkové lyžice polohrubej múky
- štipku prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1/2 litra mlieka
- 1 Zlatý Klas
- cukor podľa potreby
- 2 dl vody
- 1 dl rumu
- 20 dkg kryštálového cukru
Ako prvé si pripravíme rumovú polevu. Cukor necháme skaramelizovať a zalejeme to vodou a rumom. Keď sa karamel roztopí pridáme ešte do teplej polevy hrozienka a necháme odstáť.
Upečieme si tri druhy piškótového cesta na malom plechu a uvaríme si pudingovú plnku.
Následne už len vrstvíme vanilkové cesto, polejeme ho rumovou polevou s hrozienkami, posypeme sekanými orechami a polejeme pudingom. Na vanilkové cesto uložíme kakaové cesto a postup opakujeme. Rovnako to urobíme s posledným orechovým cestom. Všetko to uložíme najlepšie na noc do chladničky, aby cestá poriadne nasiakli polevami.
Následne už podávame v miskách, do ktorých šomloi halušky dávame lyžicou a ozdobíme ich šľahačkou a čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára