nedeľa, 22. januára 2012

Šomloi halušky

Vanilkové cesto:
  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice polohrubej  múky
  • štipku prášku do pečiva
Orechové cesto:
  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice polohrubej múky
  • štipku prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice orechov
Kakaové cesto:
  • 4 vajcia
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 4 polievkové lyžice polohrubej múky
  • štipku prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kakaa
Pudingová plnka:
  • 1/2 litra mlieka
  • 1 Zlatý Klas
  • cukor podľa potreby
Rumová poleva:
  • 2 dl vody
  • 1 dl rumu
  • 20 dkg kryštálového cukru
Potrebovať ešte budeme hrozienka, sekané orechy, šľahačku a čokoládu.

Ako prvé si pripravíme rumovú polevu. Cukor necháme skaramelizovať a zalejeme to vodou a rumom. Keď sa karamel roztopí pridáme ešte do teplej polevy hrozienka a necháme odstáť.
Upečieme si tri druhy piškótového cesta na malom plechu a uvaríme si pudingovú plnku.


Následne už len vrstvíme vanilkové cesto, polejeme ho rumovou polevou s hrozienkami, posypeme sekanými orechami a polejeme pudingom. Na vanilkové cesto uložíme kakaové cesto a postup opakujeme. Rovnako to urobíme s posledným orechovým cestom. Všetko to uložíme najlepšie na noc do chladničky, aby cestá poriadne nasiakli polevami.
Následne už podávame v miskách, do ktorých šomloi halušky dávame lyžicou a ozdobíme ich šľahačkou a čokoládou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára