Stránky

utorok, 26. júla 2011

Jablkový koláč

Tento jablkový koláč je niečo ako rýchla štrúdľa a jeho prípravu skutočne zvládne každý. Je vhodný ako malý zákusok, ale poteší aj vo forme nákypu preliaty horúcim vanilkovým krémom.

  • lístkové cesto
Plnka:
  • 4 veľké jablká
  • 2 jablká na jablkové pyré
  • vanilkový cukor
  • 2 balíčky škoricového cukru
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica vody
Cesto rozvaľkáme do tortovej formy s priemerom 24 cm tak, aby cesto bolo aj po krajoch formy. Z dvoch jabĺk a vanilky si pripavíme pyré, ktoré rozotrieme na rozváľané cesto.
4 jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré premiešame so škoricovým cukrom a vysypeme na jablkové pyré. Vrchné jablká ešte posypeme škoricovým cukrom a poukladáme na ne kúsky masla. Pečieme vo vyhriatej rúre 40 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení povrch koláča potrieme medom rozmiešaným vo vode.
Zdroj: Dobré jedlo

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára