Tento recept je výlučne pre tých, ktorí majú radi veľmi sladké a sýte dezerty. Nápad vyprážať čokoládové tyčinky vznikol v roku 1995 v Škótsku vo Fish and Chips baroch, ako novinka na trhu a čoskoro boli také populárne, že týždenne sa predalo aj dvesto kusov. Dnes sú obľúbené v USA, Austrálii, Veľkej Británii a možno aj vy si obľúbite túto hriešne sladkú horúcu čokoládu s kramelom a orieškami v chrumkavom cestíčku.
- Snickers tyčinky
- mlieko
- hladká múka
- 1 vajce
- pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 2 polievkové lyžice vanilky
- olej na vyprážanie
Snickers tyčinky je nutné si najprv zamraziť, aby počas vyprážania nevytekali z cestíčka. Cesto na obaľovanie si pripravíme ako na palacinky len múky pridáme toľko, aby cesto bolo dostatočne husté a nestekalo po tyčinke.
Olej nalejeme do hlbšieho hrnca, prípadne použijeme fritézu a obalené Snickers tyčinky hádžeme do rozpáleného oleja. Vypražíme do ružova a následne tuk odsajeme papierovou servítkou. Podávame pocukrené zmesou vanilkového a práškového cukru.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára