štvrtok, 7. júla 2011

Vyprážaný mini Snickers

Tento recept je výlučne pre tých, ktorí majú radi veľmi sladké a sýte dezerty. Nápad vyprážať čokoládové tyčinky vznikol v roku 1995 v Škótsku vo Fish and Chips baroch, ako novinka na trhu a čoskoro boli také populárne, že týždenne sa predalo aj dvesto kusov. Dnes sú obľúbené v USA, Austrálii, Veľkej Británii a možno aj vy si obľúbite túto hriešne sladkú horúcu čokoládu s kramelom a orieškami v chrumkavom cestíčku.
  • Snickers tyčinky
  • mlieko
  • hladká múka
  • 1 vajce
  • pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice vanilky
  • olej na vyprážanie
Snickers tyčinky je nutné si najprv zamraziť, aby počas vyprážania nevytekali z cestíčka. Cesto na obaľovanie si pripravíme ako na palacinky len múky pridáme toľko, aby cesto bolo dostatočne husté a nestekalo po tyčinke.


Olej nalejeme do hlbšieho hrnca, prípadne použijeme fritézu a obalené Snickers tyčinky hádžeme do rozpáleného oleja. Vypražíme do ružova a následne tuk odsajeme papierovou servítkou. Podávame pocukrené zmesou vanilkového a práškového cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára