Stránky

streda, 21. septembra 2016

Gaštanový koláč s hruškami

  • 150g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 400 g gaštanového pyré
  • 100 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 3-4 kusy hrušiek
1. Maslo vyšľaháme a pridáme cukor.


 
2. K maslu s cukrom pridáme štyri žĺtka.


3. Zamiešame dve kocky gaštanového pyré.

 
4. Pridávame striedavo múku zmiešanú s práškom do pečiva a bielkový sneh.

 
5. Misku, v ktorej budeme piecť koláč vymastíme maslom, vysypeme hrubou múkou a vylejeme cesto.

6. Na cesto poukladáme ošúpané, na hrubšie plátky nakrájané hrušky.

 
7. Koláč pečieme pri teplote 160 stupňov 45 minút.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára