sobota, 10. januára 2015

Jablkový koláč so snehom

  • 2 1/3 pohára hladkej múky (1 pohár = 250 ml)
  • 1 1/4 pohára pomletých mandlí
  • 1/2 pohára práškového cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky škorice
  • 230 g masla
  • 2 čajové lyžičky vanilkového cukru
  • 3 žĺtky
Jablková plnka:
  • jablká
  • brusnice
  • šťava z jedného citróna
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 40 g masla
  • 1/4 pohára trstinového cukru
  • 1 čajová lyžička solamylu
  • strúhanka
Bielková pena:
  • 3 bielka
  • 1 pohár kryštálového cukru
1. Jablká umyjeme a ošúpeme. Nakrájame ich na plátky a spolu s brusnicami na masle 10 minút restujeme so škoricou a cukrom. Na záver do poduseného ovocia pridáme čajovú lyžičku solamylu, aby sa šťava, ktorú pustilo ovocie zahustila.

 
2. Cesto si pripravíme zamiesením všetkých ingrediencií, ktoré sme si pripravili na cesto. Zamiesené cesto dáme do igelitového sáčku a necháme v chladničke odpočívať 30 minút.

 
3. Vychladené cesto rozdelíme na dve časti a prvú si nastrúhame do nevymasteného plechu a posypeme ho strúhankou.

 


4. Nanesieme podusené jablká s brusnicami.

 
5. Bielka vyšľaháme a postupne do nich zašľahávame kryštálový cukor. Bielkovú penu nanesieme na jablká.


6. Na vrch koláča nastrúhame druhú polovicu cesta.

 
7. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov približne 30 minút.








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára