Stránky

streda, 5. novembra 2014

Mrkvové kocky

Pomaly sa začal november predposledný mesiac v roku a možno už niektorí vášniví cukrári, či nadšenci sladkého premýšľajú čo by sa hodilo na vianočný stôl. Priznám sa, že môj plán vianočného pečenia je už nejaký ten týždeň hotový a znova to bude prudká klasika, ale nadchla ma aj myšlienka zdravého pečenia resp. nepečenia. Je možné pripraviť koláč a nedať do neho ani trošku cukru? Je možné zjesť niečo čo uspokojí moju túžbu po sladkosti a nepribrať? Je možné byť zdravá aj keď si sladkosť dám každý deň? Odpoveď na všetky tieto otázky je áno :) November na mojom blogu sa teda bude niesť v znamení sladkostí, z ktorých sa nie len nepriberá, ale ktoré prospievajú nášmu zdraviu a možno niekoho inšpirujem natoľko, že klasické vianočné vypekanie hodí za hlavu.

  • 3/4 hrnčeka mletých mandlí (hrnček = 250ml)
  • 1/4 hrnčeka mletých vlašských orechov
  • 1 hrnček strúhanej mrkvy
  • 1/4 hrnčeka hrozienok
  • 1/4 hrnčeka sušeného ananásu
  • 1/2 hrnčeka sušených sliviek
  • 1/2 hrnčeka kokosu
  • 1 čajová lyžička škorice
Na prípravu mrkvových kociek budeme potrebovať ešte sekáčik, resp. prístroj na sekanie zeleniny.


1. Ako prvé si namelieme orechy a ostrúhame mrkvu, ktorú si nakrájame na kolieska a v sekáčiku nadrobno nasekáme - prípadne ju môžeme nastrúhať na strúhadle.

 
2. Do mrkvy pridáme hrozienka, slivky, ktoré sme umyli, sušený ananás a škoricu. Všetky tieto ingrediencie v sekáčiku nasekáme spolu s mrkvou.

 
3.Vznikne nám hustá masa, do ktorej pridáme kokos a orechy.

 
4. Túto zmes rozotrieme do formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie, poriadne postláčame, aby držala pokope a dáme asi na hodinku do chladničky.

 
 
5. Po stuhnutí mrkvový koláč vyklopíme, posypeme strúhaným kokosom a nakrájame na malé kocky.

 
6. Rýchly a zdravý koláčik môžeme konzumovať.







Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára