nedeľa, 7. septembra 2014

Tvarohová pochúťka s broskyňami a vaječným likérom

Na september som si pre vás pripravila tri tvarohové recepty. Ten prvý bude veľmi rýchly a svieži plný nie len tvarohu, ale aj čerstvých sladučkých broskýň.

  • piškóty lady fingers
  • vaječný likér
  • 1 veľká broskyňa
  • 250 g jemného tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 250 ml šľahačkovej smotany








1. Formu si vystelieme potravinovou fóliou a uložíme prvú vrstvu piškót.

 
2. Polejeme ich vaječným likérom a navrstvíme časť krému.

 
3. Krém pripravíme z vyšľahanej šľahačky, jemného tvarohu a práškového cukru.

 
4. Na vrstvu krému poukladáme kúsky nakrájanej, olúpanej čerstvej broskyne a znova pokračujeme vo vrstvení - piškóty, krém, ovocie.

 
 
 
5. Tvarohovú pochúťku necháme v chladničke najlepšie celú noc a vychladenú vyklopíme na podnos.



6. Zdobenie je podľa vlastnej fantázie a chutí. U nás bol silný tlak na rýchlu konzumáciu tak sme stihli len nastrúhať čokoládu :)








Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára