Na september som si pre vás pripravila tri tvarohové recepty. Ten prvý bude veľmi rýchly a svieži plný nie len tvarohu, ale aj čerstvých sladučkých broskýň.
- piškóty lady fingers
- vaječný likér
- 1 veľká broskyňa
- 250 g jemného tvarohu
- 50 g práškového cukru
- 250 ml šľahačkovej smotany
1. Formu si vystelieme potravinovou fóliou a uložíme prvú vrstvu piškót.
2. Polejeme ich vaječným likérom a navrstvíme časť krému.
3. Krém pripravíme z vyšľahanej šľahačky, jemného tvarohu a práškového cukru.
4. Na vrstvu krému poukladáme kúsky nakrájanej, olúpanej čerstvej broskyne a znova pokračujeme vo vrstvení - piškóty, krém, ovocie.
5. Tvarohovú pochúťku necháme v chladničke najlepšie celú noc a vychladenú vyklopíme na podnos.
6. Zdobenie je podľa vlastnej fantázie a chutí. U nás bol silný tlak na rýchlu konzumáciu tak sme stihli len nastrúhať čokoládu :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára