pondelok 11. novembra 2013

Mrkvová torta bez múky

  • 315 g mrkvy
  • 315 g mletých orechov
  • 5 vajec
  • 250 g práškového cukru
  • 32 g maizeny
  • 2 a pol polievkovej lyžice rumu
  • 2 a pol polievkovej lyžice citrónovej šťavy
  • škorica
  • marhuľový džem
  • čokoláda
Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Pridáme nastrúhanú mrkvu, mleté orechy, maizenu, škoricu a rum s citrónovou šťavou. Ak by vám chýbala maizena je možné namiesto nej pridať polohrubú múku. Do cesta pridáme bielkový sneh.
Takto pripravené cesto vylejeme do maslom vymastenej a hrubou múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.
Upečenú tortu vyberieme z rúry a potrieme ešte teplú marhuľovým džemom. Po vychladnutí polejeme čokoládovou polevou a fantastická šťavnatá mrkvová torta je hotová.

2 komentáre:

  1. Chcem sa opýtat, na záver sa tam nemá dať aj sneh z tých bielkov?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ano samozrejme ..dakujem za upozornenie :)

    OdpovedaťOdstrániť