nedeľa, 3. februára 2013

Kakaový koláč s kokosovým srdcom

  • 350 g polohrubej múky
  • 12 polievkových lyžíc mlieka
  • 250 g masla
  • 250 g cukru
  • 6 vajec
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilka
  • 2 polievkové lyžice kakaa

Kokosová plnka:
  • 200 g kokosu
  • 150 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica škrobu
  • 5 polievkových lyžíc sladkej smotany
  • bielkový sneh z dvoch vajec
Mäkké maslo si vyšľaháme s cukrom a vanilkou. Pridáme žĺtka a mlieko. Postupne zamiešame múku s práškom do pečiva a kakao. Na záver pridáme do cesta bielkový sneh.
Pripravíme tortovú formu, ktorú vymastíme, vysypeme hrubou múkou a dáme do nej prvú vrstvu cesta. Na kakaové cesto rozotrieme kokosovú plnku, ktorú si pripravíme tak, že vyšľaháme sneh a do neho pridávame, kokos, cukor, škrob a sladkú smotanu. Na kokosovú vrstvu dáme zvyšné cesto a pečieme pri teplote 190 stupňov približne hodinu. Koláč je potrebné pred vybratím z rúry skontrolovať špilkou či je dopečený.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára