Stránky

sobota, 15. decembra 2012

Orechovo čokoládová roláda

Cesto:
  • 3 vajcia
  • 60 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 70 g polohrubej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
Orechová plnka:
  • 120 g masla
  • 90 g mletých orechov
  • 20 g práškového cukru
  • 150 g sušeného mlieka
Čokoládová plnka:
  • 2 balíčky čokoládového pudingu
  • 600 ml mlieka
  • 100 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 1 polievková lyžica práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice medu
  • 1 polievková lyžička rumu
Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Vyšľaháme bielkový sneh a pridáme vanilkový a práškový cukor a poriadne prešľaháme. Zamiešame žĺtka, múku a prášok do pečiva. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 10-12 minút.
Z upečeného cesta opatrne stiahneme papier na pečenie ešte kým je horúce a preklopíme na nový papier. V ňom roládu opatrne zrolujeme a zabalenú v utierke necháme vychladnúť.
Čokoládovú plnku pripravíme tak, že si uvaríme puding v mlieku do hustej kaše. Ešte do horúcej masy zamiešame horkú čokoládu a za občasného miešania necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme do peny a pomaly pridávame čokoládový puding. Na záver ochutíme cukrom, medom a rumom.
Orechovú plnku pripravíme zamiesením pripravených surovín a dostaneme hmotu podobnú marcipánu. Túto hmotu opatrne medzi dvoma potravinovými fóliami rozváľame.
Vychladenú roládu si roztiahneme a natrieme časťou krému. Orechovú hmotu si rozváľame medzi dvoma potravinovými fóliami a vrchnú odstránime. Následne ju opatrne prenesieme na koláč na spodnej fólii a preklopíme na čokoládovú plnku. Fóliu odstránime a nanesieme ďalšiu časť čokoládovej plnky. Naplnenú roládu zrolujeme a povrch potrieme poslednou časťou krému. Povrch rolády posypeme sekanými orechami a necháme v chladničke stuhnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára