Stránky

sobota, 15. decembra 2012

Čučoriedková roláda

Cesto:
  • 125 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 50 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 vanilkový cukor
  • polovica čajovej lyžičky prášku do pečiva
Plnka:
  • 300 g mrazených čučoriedok
  • 250 g tvarohu bez hrudiek
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 75 g práškového cukru
  • 3 plátky želatíny
Bielková pena:
  • 4 bielka
  • 160 g práškového cukru
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a pridáme cukor a vanilku. Pridáme žĺtka a múku s práškom do pečiva. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút. Po upečení plát vyberieme z rúry a stiahneme z neho papier na pečenie pokým je teplý. Necháme vychladnúť a medzitým si pripravíme plnku.
Rozmrazené čučoriedky zlejeme a v šťave rozpustíme v studenej vode napučané tri plátky želatíny (postupujeme podľa návodu na obale). Čučoriedky rozpučíme vidličkou a dáme ich do tvarohu vymiešaného s cukrom. Postupne zamiešavame vychladenú šťavu so želatínou a na záver pridáme vyšľahanú smotanu. Plnku necháme krátko vychladiť.
Roládu naplníme, opatrne zvinieme a dáme do chladničky.
4 bielka si vyšľaháme do tuhého snehu a pridáme práškový cukor. Spolu šľaháme ešte asi 10 minút, pokiaľ nemáme krémovú hmotu. Takto pripravený sneh nanesieme na roládu a na chvíľku vložíme do rúry pod gril, aby sa sneh jemne zapiekol.
Zdroj: Kuchyně.cz

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára