Stránky

piatok 21. októbra 2016

Šťavnatý perník s višňami

  • 700 ml višňového kompótu
  •  120 g mletých orechov 
  • 0,5 balíčka hrozienok
  • 2 perníky akejkoľvek príchute
  • 325 g práškového cukru
  • 325 g masla
  • 325 g vajec (cca 6 vajec)
  • 300 g hladkej múky
  • 0,5 balíčka prášku do pečiva
  • 100 g čokolády
  • korenie na perníky
1. Mleté orechy, hrozienka, na kocky nakrájaný perník zmiešame s višňovým kompótom (aj so šťavou) a necháme odpočívať dve hodiny.






2. Maslo vyšľaháme s cukrom.

3. Pridáme vajíčka.


4. Primiešame hladkú múku s práškom do pečiva.



5. Do vyšľahaného cesta pridáme roztopenú vychladenú čokoládu a korenie na perníky.



6. Na záver pridáme do koláča zmes orechov, hrozienok, perníka a kompótu.


7. Koláč upečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 40 minút.



8. Po upečení koláč polejeme roztopenou čokoládou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára