sobota, 7. marca 2015

Šamrole s jogurtovou plnkou

Ktorú gazdinku by nepotešili rýchle recepty, bez špinavej kuchyne, ktorých výsledkom sú neodolateľné dobroty? Jedným z nich je aj recept na jogurtové šamrole, ktorých príprava vám zaberie možno polhodinku a zaručene si celá rodina bude olizovať prsty.

  • 2 ks lístkového cesta (ja kupujem v Lidli)
  • 200 g rastlinnej šľahačky
  • 125 g malinového jogurtu
  • 1 polievková lyžica malinového sirupu
  • maliny
  • vajce




     

1. Lístkové cesto nakrájame na pásy po dĺžke a namotáme ich na formičky určené na pečenie šamrolí. Formičky predtým jemne natriem olejom, ale len tak, že ich prejdem naolejovanými rukami.







2. Namotané cesto potrieme rozhabarkovaným vajíčkom a upečieme pri teplote 180 stupňov 20-25 minút. Ešte teplé dávame dole z formičiek. Pracujeme s nimi opatrne pretože teplé šamrole sú veľmi krehké.



3. Kým sa nám šamrolky pečú, pripravíme si plnku - vyšľaháme šľahačku a pridáme do nej jednu polievkovú lyžicu malinového sirupu.



4. Opatrne zamiešame jeden malinový jogurt.


5. Plnku striekame cukrárskym vrecúškom do vychladených šamrolí.

6. Na ozdobenie a dochutenie konce šamrolí ozdobíme malinami a pocukríme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára