štvrtok, 6. septembra 2012

Jablkové papučky

  • 2 lístkové cestá
Plnka:
  •  6 malých jabĺk
  • 1 vanilka
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžica Zlatého klasu
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 žĺtko
Jablká ošúpeme a zbavíme jadrovníka. Nakrájame na malé kocky a posypeme cukrom a vanilkou. V hrnci krátko povaríme a mixérom rozmixujeme na kašu.  Pridáme jednu lyžicu Zlatého klasu pričom intenzívne miešame, aby sa nevytvorili hrudky. Plnku necháme vychladnúť a pridáme dva lyžice kyslej smotany.
Lístkové cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske a vykrajujeme kolieska. Na jednu polovicu dáme jednu čajovú lyžičku plnky. Polovicu kolieska potrieme vodou, spojíme a okraje mierne pritlačíme prstom. Pred pečením potrieme rozšľahaným žĺtkom a pečieme 20 minút na 200 stupňov.