pondelok, 7. septembra 2015

Ríbezľovo tvarohový koláč

  • 150 g polohrubej múky
  • 1 žĺtok
  • polovica polievkovej lyžice prášku do pečiva
  • 125 g práškového cukru
  • 125 g masla
Tvarohová plnka:
  • 250 g tvarohu bez hrudiek
  • 1 vanilkový cukor
  • 20 g vanilkového pudingu
  • 40 g práškového cukru
  • 1 dl mlieka
  • 1 žĺtok
Sneh:
  • 2 bielky
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
1. Z pripravených ingrediencií si pripravíme cesto, ktoré rozváľame a prenesieme na plech - táto dávka je na malý plech.

 
2. Na cesto vylejeme tvarohovú plnku - vymiešali sme si tvaroh s cukrom, pudingom, mliekom a žĺtkom. Takto pripravený koláč dáme do rúry zapiecť na 10 minút pri teplote 180 stupňov.

 
3. Po desiatich minútach koláč vyberieme z rúry a poukladáme ovocie. Koláč pečieme ešte 40 minút.

 
 
4. Upečený koláč ozdobíme bielkovým snehom a necháme vo vyhriatej rúre ešte asi 5-10 minút.





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára