- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 3 lyžičky vanilkového cukru
- 50 ml krémového likéru
- 70 g polohrubej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 50 g kokosu
- 300 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 50 g kryštálového cukru
- 70 g masla
- 1 malá plechovka mandarínok
- 1 kivi
- ananás
- 25 ml ananásovej šťavy
- 25 ml mandarínkovej šťavy
- 1 čajová lyžička práškového cukru
Vymiešame si žĺtka s práškovým cukrom do peny a pridáme vanilkový cukor a likér. Múku zmiešanú s práškom do pečiva postupne pridávame do žĺtkového cesta a na záver zamiešame kokos.
Z bielok vyšľaháme bielkový sneh a jemne zapracujeme varechou do cesta.
Pečieme pri teplote 200 stupňov 8-10 minút na plechu vystlaným papierom na pečenie.
Po upečení roládu zvinieme v papieri na pečenie a necháme ju vychladnúť.
Krém uvaríme z mlieka, cukru a vanilkového pudingu. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť a postupne pridávame k vyšľahanému maslu. Pozor, krém musí byť ozaj vychladený, ináč sa nám plnka zrazí.
Vychladenú roládu si opatrne rozrolujeme a stiahneme z nej papier na pečenie. Polejeme ju sirupom a potrieme dvoma tretinami krému. Na krém poukladáme ovocie, ktoré sme si nakrájali na malé kúsky. Roládu opatrne znova zrolujeme a povrch potrieme zvyšným krémom, posypeme strúhaným kokosom a dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára