Tento recept je vhodný na také rýchle nedeľňajšie pečenie, keď sa vám nechce príliš vypekať a predsa máte chuť si zobnúť niečo sladké.
- lístkové cesto
- jablká
- rebarbora
- kryštálový cukor
- škorica
- marcipánová kocka
Ako prvú si uvaríme plnku. Tú si pripravíme z jabĺk, ktoré sme si ošúpali a nakrájali na malé kocky a z rebarbory. Ovocie dáme do hrnca a za stáleho miešania povaríme asi 10-15 minút s pridaním cukru podľa vlastných predstáv a škorice. Masa nám počas pečenia zhustne, takže nie je potrebné cesto pred plnením posýpať strúhankou, po naplnení nenavlhne. Rozváľané cesto naplníme vychladenou plnkou, posypeme strúhaným alebo na kocky nakrájaným marcipánom a zrolujeme do rolády. Konce štrúdle na oboch stranách zahneme, aby plnka nevytekala, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200 stupňov do zlatista.
Obmenou takejto štrúdle môže byť jablkovo orechová štrúdľa, ktorá chutí tiež báječne.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára