- 250 g polohrubej múky
- 250 g cukru
- 2 polievkové lyžice kakaa
- polovica prášku do pečiva
- 5 vajec
- 100 ml vody
- 100 ml oleja
- 1 liter mlieka
- 3 Zlaté Klasy
- 200 ml kyslej smotany
- 100 g masla
- 8 polievkových lyžíc cukru
- 300 ml mlieka
- 2 šľahačky v prášku
- 1 kg jahôd
- jahodový džem
Do vymiešaného piškótového cesta zamiešame sneh z vaječných bielkov. Koláč pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút na plechu, ktory sme vystlali mastným papierom.
Upečený korpus natrieme jahodovým džemom a poukladáme čerstvé jahody prekrojené na polovicu alebo zavárané jahody.
Plnku pripravíme tak, že si uvaríme puding v litri mlieka, ku ktorému pridáme cukor.
Uvarený puding necháme vychladnúť, pričom do vlažného zamiešame na kúsky nakrájané maslo a kyslú smotanu. Krém navrstvíme na jahody a na pudingový krém dáme šľahačku.
Povrch koláča ozdobíme strúhanou čokoládou.
Aké maslo?
OdpovedaťOdstrániťMaslo je Rajo,Liptov,atd.
OdpovedaťOdstrániťMaslo Rajo,Liptov,atd.
OdpovedaťOdstrániťNapísali by ste mi, prosím, aký veľký plech je vhodné použiť na pečenie cesta? Ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťJa som dala raz okruhly priemer 28 cm bol ako torta a raz som dala klasicky 30*25cm.ten kolac je fakt vyborny.lepsie su zavarane jahody a na vrch ozdobit cerstve.
OdstrániťKoláčik je úžasný..����
OdpovedaťOdstrániťNa aký veľký plech?
OdpovedaťOdstrániťDik za recept uz sa tesim ako si pochutna cela rodina
OdpovedaťOdstrániťBola som úspešná, tento rok opakujem a nesiem do práce k narodeninám, už sa všetci tešia 🙂
OdpovedaťOdstrániťja som namiesto jahôd dala maliny a bol úžasný
OdpovedaťOdstrániťJa som ho už pár krát robila, bol super, a teraz ho práve pripravujem tiež❤️😂👏🎂
OdpovedaťOdstrániťvýborný 10 z 10. Robím vždy z prvých jahod
OdpovedaťOdstrániť