- 190 g práškového cukru
- 4 bielka
- 1 kávová lyžička vanilkového extraktu
- 1 kávová lyžička bieleho octu
- 1 kávová lyžička kukuričného škrobu
- 250 g mascarpone
- 1 smotanový jogurt
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- maliny
Bielky si vyšľaháme do peny a postupne po lyžiciach pridávame práškový cukor. Šľaháme približne 10 minút a potom pridáme vanilkový extrakt, ocot a kukuričný škrob. Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov a bielkové cesto rozotrieme na jemne olejom vymastený papier na pečenie, ktorý máme uložený v hlbokom plechu.
Roládu pečieme 10 minút na 200 stupňov a potom teplotu znížime na 180 stupňov a dopečieme ešte 8 minút. Upečené cesto vyberieme z rúry a necháme na plechu vychladnúť približne jednu hodinu.
Vychladnutý bielkový plát preklopíme z plechu na práškovým cukrom posypaný nový kus papiera na pečenie a opatrne stiahneme papier, na ktorom sme roládu piekli.
Plnku pripravíme zmiešaním mascarpone, jogurtu a práškového cukru. Takto pripravená plnku rozotrieme na roládu a na ňu poukladáme rozmrazené alebo čerstvé maliny a opatrne roládu zvinieme. Ak chceme koláč ešte ozdobiť necháme si asi 3 polievkové lyžice plnky bokom a ňou roládu po zrolovaní potrieme a posypeme mandľovými lupienkami.
Ked sa nechá vychladnuť ten plat tak ako sa potom môže dať stočiť bez toho aby sa dolámal??
OdpovedaťOdstrániťvyskúšal som cez víkend, plát som dokonca nechal cez noc, ráno som ho natrel plnkou, nechal asi hodinku, nech od plnky navlhne a stočil, ako je komentár nižšie, len trochu popraskal, nedolámal sa
Odstrániťzmäkne od krému...treba počkať 30 až 40 minút
OdstrániťKed plat trosku popraska nie je problem, ale dolamat by sa nemal...nevysusilo sa cesto privelmi?
OdpovedaťOdstrániť