- 250 g hladkej múky
- 20 g droždia
- 50 g kryštálového cukru
- 100 ml mlieka
- 1 vajce
- 1 vanilkový cukor
- 75 g rozpusteného masla
- kôra z jedného citróna
- štipka soli
Zálievka:
- 250 ml šľahačkovej smotany
- 2 vajcia
- 75 g kryštálového cukru
- citrónová šťava z jedného citróna
- pol čajovej lyžičky škorice
Posýpka:
- 3 polievkové lyžice polohrubej múky
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 50 g masla
- pol čajovej lyžičky škorice
- ovocie
Vykysnuté cesto roztiahneme mokrými alebo pomúčenými rukami vo forme tak, aby okraje boli vyvýšené. Na cesto poukladáme ovocie, v mojom prípade to boli sterilizované marhule, ale môže byť akékoľvek čerstvé či mrazené ovocie podľa vlastného výberu. Takto pripravený koláč necháme asi 15 minút podkysnúť a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 10 minút. Následne ho z rúry vyberieme a zalejeme zálievkou. Pečieme ďalej 15 minút. Na záver posypeme koláč posýpkou a dopečieme ešte 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára