Stránky

streda 6. marca 2013

Bavorské buchty

Bavorské buchty to bolo za čias ,nemeckých, niečo famózne. Plnené boli skvelou slivkovou plnkou, ktorú si akosi zatiaľ netrúfam vyskúšať tak aspoň takto na ,marhuľový spôsob, a musím povedať, že sa po nich zaprášilo rovnako tak rýchlo ako po tých originálnych z Der Becku.
  • 3 1/2 pohára hladkej múky (1 pohár = 250 ml)
  • 1/4 pohára vanilkového cukru
  • 3/4 pohára mlieka
  • 1/2 pohára roztopeného masla
  • 4 polievkové lyžice acidofilného mlieka
  • 2 vajíčka
  • 1 sáčok sušených kvasníc
  • maslo
  • hnedý cukor
  • džem
Cesto zamiesime z mlieka, masla, vajec, múky, vanilky a droždia. Necháme na teplom mieste kysnúť hodinu a pol. Vykysnuté cesto rozváľame na pomúčenej doske a rozrežeme ho na štvorce, ktoré naplníme džemom. Ja som použila marhuľový džem, ale plnka môže byť akákoľvek.
Z cesta robíme buchty, ktoré kladieme vedľa seba do formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom a bohato vysypali hnedým cukrom.
Každú buchtu potrieme zo všetkých strán maslom, aby sa po upečení dobre oddeľovali.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.

Po upečení potrieme povrch buchiet maslom, počkáme kým vychladnú a prajem vám dobrú chuť.

2 komentáre:

  1. Kvasnice sáčok, myslí sa sáčok sušených kvasníc? Vanilka = vanilkový cukor?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1 sáčok kvasníc tak to sú sušené kvasnice a vanilka je vanilkový cukor, ak dávate domáci vanilkový cukor tak cca 2 polievkové lyžice, ak dávate porcovaný v sáčkoch tak 1 sáčok vanilkového cukru

    OdpovedaťOdstrániť