Bavorské buchty to bolo za čias ,nemeckých, niečo famózne. Plnené boli skvelou slivkovou plnkou, ktorú si akosi zatiaľ netrúfam vyskúšať tak aspoň takto na ,marhuľový spôsob, a musím povedať, že sa po nich zaprášilo rovnako tak rýchlo ako po tých originálnych z Der Becku.
- 3 1/2 pohára hladkej múky (1 pohár = 250 ml)
- 1/4 pohára vanilkového cukru
- 3/4 pohára mlieka
- 1/2 pohára roztopeného masla
- 4 polievkové lyžice acidofilného mlieka
- 2 vajíčka
- 1 sáčok sušených kvasníc
- maslo
- hnedý cukor
- džem
Z cesta robíme buchty, ktoré kladieme vedľa seba do formy na pečenie, ktorú sme vymastili maslom a bohato vysypali hnedým cukrom.
Každú buchtu potrieme zo všetkých strán maslom, aby sa po upečení dobre oddeľovali.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme 30 minút.
Po upečení potrieme povrch buchiet maslom, počkáme kým vychladnú a prajem vám dobrú chuť.
Kvasnice sáčok, myslí sa sáčok sušených kvasníc? Vanilka = vanilkový cukor?
OdpovedaťOdstrániť1 sáčok kvasníc tak to sú sušené kvasnice a vanilka je vanilkový cukor, ak dávate domáci vanilkový cukor tak cca 2 polievkové lyžice, ak dávate porcovaný v sáčkoch tak 1 sáčok vanilkového cukru
OdpovedaťOdstrániť