- 300 g hladkej múky
- 1 polievková lyžica cukru
- pol čajovej lyžičky soli
- 1 sáčok sušeného droždia
- 30 g roztopeného masla
- 1 vaječný žĺtok
- 120 ml mlieka (podľa potreby)
- 3 čajové lyžičky škorice
- 5 polievkových lyžíc kryštálového cukru
- 50 g roztopeného masla
Škoricovú plnku pripravíme z roztopeného masla, do ktorého zamiešame cukor a škoricu.
Keď cesto vykysne rozváľame ho na hrúbku asi 1cm a potrieme ho plnkou, pričom si asi jednu polievkovú lyžicu plnky necháme ešte na záverečné potretie koláča.
Koláč zrolujeme do rolády a v strede ho celý po dĺžke prekrojíme na polovicu. Na jednej strane cesto spojíme a urobíme vrkoč. V závere z vrkoča vytvoríme veniec, ktorý opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch koláča potrieme zvyšnou plnkou a dáme do vyhriatej rúry upiecť na 200 stupňov približne 20-25 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára