Stránky

štvrtok 27. augusta 2015

Broskyňový cobbler

  • 50 g horkej čokolády
  • 50 g mliečnej čokolády
  • 2 vajíčka
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica kakaa
  • 200 g hladkej múky
  • polovica čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • 100 g masla
  • 150 g hnedého cukru
  • broskyne
1. Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme kyslú smotanu.

 
 
 
2. Broskyne očistíme, nakrájame na kúsky a na panvici s cukrom a maslom podusíme približne 10 minút.

3. Vyšľaháme vajíčka.

4. Pridáme kyslú smotanu s čokoládou.


5. Zamiešame suché ingrediencie - múku a sódu.

6. Podusené broskyne dáme do zapekacej misky a vylejeme na ne vymiešané cesto.

 
7. Pečieme v predhriatej rúre 180 stupňov 40 minút.

8. Podávame horúci s vanilkovou zmrzlinou.








pondelok 24. augusta 2015

Crumble s čokoládou a lesným ovocím

  • 1 sáčok mrazeného lesného ovocia
  • 100 g tmavej čokolády
  • 100 g bielej čokolády
  • 150 g hladkej múky
  • 200 g ovsených vločiek
  • 125 g masla
  • 150 g hnedého cukru
1. Ovsené vločky premiešame s maslom cukrom a hladkou múkou a tak vytvoríme základ pre koláč.

 
2. Čokoládu tmavú aj bielu nakrájame na malé kúsočky.

3. Na dno malej zapekacej misky nasypeme polovicu cesta z ovsených vločiek posypeme ovocím, ktoré nemusíme rozmraziť.

4. Pridáme nasekanú čokoládu.

 
5. Vrch koláča posypeme druhou polovicou cesta, mierne zatlačíme a dáme do rúry.

 
6. Pečieme pri teplote 200 stupňov 40 minút.

7. Podávame teplý so šľahačkou a vanilkovou zmrzlinou.






sobota 4. júla 2015

Bebe rezy

  • 2 balíčky Bebe keksy
  • 2 x karamelový puding
  • 650 ml mlieka
  • 50 g kryštálového cukru
  • 150 g jemného tvarohu
  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 2 hrnčeky čučoriedok
  • 3 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 polievková lyžica Zlatého klasu




1. Na dno nádoby poukladáme bebe keksy.

 
2. Navrstvíme čučoriedky, ktoré sme podusili s cukrom približne 5 minút a zahustíme jednou lyžicou Zlatého klasu.

 
3. Krém pozostáva z pudingu, ktorý sme uvarili v 650 ml mlieka spolu s cukrom. Necháme ho vychladnúť a zamiešame do vyšľahanej šľahačky a tvarohu.

 
 
 
 
5. Polovicu krému rozotrieme na čučoriedky a uložíme na neho druhú vrstvu bebe keksov.

 
6. Na keksy znova rozotrieme krém a uložíme tretiu vrstvu keksov.

7. Koláč dáme na noc do chladničky, aby keksy nasali vlhko z krému.


8. Pocukrujeme ho a podávame.







streda 1. júla 2015

Mini koláčiky s jahodami

  • 2x lístkové cesto
  • jahody
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 polievková lyžica Zlatého klasu




     




1. Lístkové cesto nakrájame a následne nastriháme aj papier, na ktorom bolo uložené, aby sme mohli s papierom na pečenie štvorce cesta ukladať do plechu na muffiny.


2. Jahody nakrájame na menšie kúsky a posypeme trstinovým cukrom.



3. Jahody s cukrom povaríme asi 5 minút a následne zahustíme jednou polievkovou lyžicou Zlatého klasu.

4. Zahustené jahody odstavíme a necháme trošku vychladnúť.


5. Nakrájané cesto spolu s papierom na pečenie opatrne vložíme do formy na muffiny.

6. Do stredu cesta dáme dve polievkové lyžice udusených jahôd a lístkové cesto po okrajoch zabalíme.

 
7. Pečieme pri teplote 200 stupňov 25 minút.

pondelok 22. júna 2015

Banánové lievance

  • 4 banány
  • 3 vajcia
  • 1/4 l mlieka
  • 1/4 kg hrubej múky
  • štipka soli
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • čokoláda alebo javorový sirup

1. Banány popučíme a pridáme žĺtka, mlieko, soľ, cukor a múku zmiešanú s práškom do pečiva.
2. Z bielok vyšľaháme sneh a pridáme k cestu.
3. Na rozpálenej panvici poliatej troškou oleja tvarujeme malé lievance, ktoré opečieme z oboch strán.
4. Podávame s čokoládou alebo javorovým sirupom.

štvrtok 4. júna 2015

Kivi koláč

  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilka
  • 5 vajec
  • 5 polievkových lyžíc vlažnej vody   
Plnka:
  • 2 kelímky kyslej smotany
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 vanilkový cukor
  • 6-7 kusov kivi

Želé:
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • pol litra vody
  • 1 Zlatý klas
  • 1 veľká šumienka Kivi
1. Žĺtky vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom.


2. Pridáme múku a vlažnú vodu.


3. Do cesta pridáme vyšľahaný bielkový sneh.

 
4. Korpus pečieme vo vyhriatej rúre.

 
5. Upečený korpus necháme vychladnúť a pripravíme si smotanovú plnku. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme k nej kyslú smotanu a vanilkový cukor.
 
 
6. Plnku rovnomerne rozotrieme na vychladnutý korpus.


7. Na vrch poukladáme na plátky narezané kivi


8. Ovocie zalejeme kivi želé, ktoré uvaríme z vody, kivi šumienky, cukru a pudingového prášku Zlatý klas. Želé varíme za stáleho miešania pri miernej teplote až kým nezhustne. Uvarené želé necháme mierne vychladnúť a opatrne nalievame na koláč.


 
 
 
 
 












 


pondelok 1. júna 2015

Jahodová torta bez múky-famózna :)

  • 6 vajec
  • 120 g práškového cukru
  • 100 g mletých mandlí
  • 100 g čokolády
  • jahody
  • 1 balíček červeného želé
  • 2 balíčky stužovača na šľahačku
  • 2 kelímky šľahačkovej smotany
  • vanilkový cukor
1. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom.

 
2. Pridáme pomleté mandle, čokoládu nasekanú na kúsky a bielkový sneh.

 
 

3. Korpus pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov.


4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky.

 
5. Navrstvíme ich na vychladený korpus a zalejeme želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu.


 
6. Tortu necháme chvíľu v chladničke, aby želé poriadne stuhlo a na koniec na tortu natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi a vanilkovým cukrom.

 
7. Zdobiť môžeme jahodami či čokoládovými hoblinkami.