- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 100 g mletých mandlí
- 100 g čokolády
- jahody
- 1 balíček červeného želé
- 2 balíčky stužovača na šľahačku
- 2 kelímky šľahačkovej smotany
- vanilkový cukor
1. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka. Žĺtka vyšľaháme s práškovým cukrom.
2. Pridáme pomleté mandle, čokoládu nasekanú na kúsky a bielkový sneh.
3. Korpus pečieme 35 minút pri teplote 180 stupňov.
4. Jahody umyjeme, očistíme a nakrájame na kúsky.
5. Navrstvíme ich na vychladený korpus a zalejeme želé, ktoré sme si pripravili podľa návodu.
6. Tortu necháme chvíľu v chladničke, aby želé poriadne stuhlo a na koniec na tortu natrieme vyšľahanú šľahačku so stužovačmi a vanilkovým cukrom.
7. Zdobiť môžeme jahodami či čokoládovými hoblinkami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára