Cesto:
- 4 vajcia
- 300 g práškového cukru
- vanilka
- 500 g polohrubej múky
- prášok do pečiva
- 2 dcl oleja
- 3 dcl mlieka
- ovocie
Posýpka:
- 100 g masla
- 100 g marcipánu
- 100 g práškového cukru
- 150 g hrubej múky
- 1 kávová lyžička škorice
Vymiešame cukor a vanilku so žĺtkami do penista. Pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva na striedačku s mliekom a olejom. Cesto poriadne premiešame a na záver do neho pridáme tuhý bielkový sneh. Korpus vylejeme do vymasteného a hrubou múkou vysypaného hlbokého plechu. Na povrch poukladáme ovocie. Posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním nastrúhaného marcipánu, masla, cukru, múky a škorice.
Koláč pečieme na 180 stupňov do zlatista. Pred tým ako koláč vyberieme z rúry vyskúšame špajľou či je dopečený.