- 350 g masla
- 250 g práškového cukru
- 6 vajec
- 400 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 lyžice kakaa
Krém:
- pol litra ovocnej šťavy
- 1 Zlatý klas
- 250 g masla
- 5 lyžíc cukru
- 1 broskyňový kompót
1. Maslo roztopíme a necháme vychladnúť.
2. Precedíme broskyňový kompót a zo šťavy a Zlatého klasu uvaríme hustú kašu. Ak je šťavy málo doplníme do pol litra vodu.
3. Roztopené maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame žĺtka a múku s práškom do pečiva.
4. Na záver pridáme do cesta bielkový sneh a polovicu cesta vylejeme na plech.
5. Do druhej polovice pridáme kakao a kakaové cesto rozotrieme na vanilkové.
6. Odkvapkané broskyne nakrájame na menšie kúsky a porozkladáme na cesto. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút.
7. Plnku pripravíme z vyšľahaného masla s cukrom a vychladnutého ovocného krému, ktorý sme uvarili z ovocnej šťavy a Zlatého klasu.
8. Vychladnutý koláč potrieme plnkou a posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára