- 6 vajec
- 1 hrnček cukru
- 2 vanilkové cukre
- 1/2 hrnčeka zemiakového škrobu
- 1 hrnček hladkej múky
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 polievková lyžica octu
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 500 g mascarpone
- 100 g kokosu
- 200 g bielej čokolády
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 polievkové lyžice masla
- 100 g kokosu
- 2 polievkové lyžice cukru
4. Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.
5. Upečený korpus vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a rozkrojíme na dve polovice. Korpus necháme vychladnúť.
6. Plnku si pripravíme tak, že šľahačkovú smotanu vyšľaháme do tuha a pridáme mascarpone.
7. Pridáme cukor, kokos a vychladenú roztopenú bielu čokoládu.
8. Takto pripravenou plnkou naplníme tortu tak, aby nám časť plnky ostala aj na zdobenie.
9. Povrch naplnenej torty posypeme kokosovým posypom - maslo roztopíme na panvici, pridáme cukor a kokos a za stáleho miešania opražíme do hneda.
Mmmm.... dala by som si :) Môžem vedieť, akú funkciu má ocot a škrob v ceste?
OdpovedaťOdstrániťDobry den Margaretka, ocot a skrob do cesta preto, aby bolo cesto jemnejsie, ak sa obavate, ze ocot bude v ceste citit budte bez obav, cesto je skutocne vynikajuce a krehke, ziadne octove pachute :) torta je vyborna, odporucam :)
OdpovedaťOdstrániť