- 250 g hladkej múky
- 250 g masla
- 5-6 polievkových lyžíc kyslého mlieka
- 240 g džem jahôdka
- 2x jahodový perník
1. Z pripravených ingrediencií si zamiesime hladké cesto a necháme ho zabalené vo fólii v chladničke celú noc oddychovať.
2. Cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce a naplníme džemom.
3. Džem zahustíme nastrúhaným perníkom, aby počas pečenia nevytekal.
4. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 15-20 minút.
5. Vlažné rožky obaľujeme v zmesi práškového a vanilkového cukru. Rožteky sú úžasne jemné a chutné, je to jeden z overených rodinných receptov, podľa ktorého pečieme už roky rožteky na každé Vianoce.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára