Stránky

nedeľa 12. mája 2013

Chinois - orechy, jablko

  • 500 g hladkej múky
  • 1 sáčok sušeného droždia
  • 250 g vlažnej vody
  • 200 g cukru
  • štipka soli
  • 80 g masla
Plnka:
  • 200 g mletých orechov
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 45 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička škorice
  • 1 jablko
Z pripravených ingrediencií si vypracujeme cesto. Ak je redšie pridáme 1-2 polievkové lyžice múky a necháme kysnúť približne jednu hodinu v teple.
Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že premiešame orechy so šľahačkovou smotananou, cukrom, škoricou, roztopeným maslom a ošúpaným na malé kúsky nakrájaným jablkom.
Vykysnuté cesto rozváľame na hrúbku asi 1cm a potrieme plnkou. Zrolujeme do rolády a krájame asi 4cm kúsky, ktoré ukladáme do maslom vymasteného pekáča tesne vedľa seba rezom hore.
Necháme pol hodiny kysnúť a upečieme na teplote 180 stupňov 30-35 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára