- 480 g hladkej múky
- 100 ml mlieka (a viac)
- 1 sáčok sušeného droždia
- 115 g masla
- štipka soli
- 50 g cukru
- 2 vajcia
- 200 g práškového cukru
- kôra z dvoch citrónov
- šťava z jeden a pol citróna
- 25 g masla
- jahody
- 2 polievkové lyžice cukru
- 150 g práškového cukru
- citrónová šťava
Citrónovú polevu pripravíme vymiešanín práškového cukru s citrónovou kôrou a šťavou. Plnka by mala byť hustejšia, ale rozotierateľná.
Po vykysnutí cesto rozváľame a potrieme roztopeným maslom. Na maslo nanesieme tenkú vrstvu citrónovej plnky a jahody bez šťavy. Cesto zrolujeme do rolády a krájame hrubšie kúsky. Do maslom vymastenej formy ukladáme roládky tak, aby boli rezom otočené hore. Pod utierkou necháme kysnúť ešte hodinu a potom pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
Upečené chinois polejeme citrónovou polevou, ktorú pripravíme z práškového cukru a citrónovej
šťavy v takom množstve, aby poleva bola redšej konzistencie.
Chinois robím len s vanilkovým pudingom a čokoládou, ale tento musí byť ešte lepší ! Upečiem teraz pre deti do školy na Christmas day, som zvedavá :-). Ale musím povedať, že máš tu kopec iných super receptov :-).
OdpovedaťOdstrániťhttp://yummysweets-rikinka.blogspot.co.uk/
Dobry den rikinka, dufam, ze sa ti recept podaril a chinois chutil aj v tejto netradicnej obmene. Dakujem Mariana
OdpovedaťOdstrániť